Jadilah Pendakwah

Bila Hati Tak Tenang

Apa akan berlaku bila hati tak tenang? Macam-macam hal kita akan hadapi sekarang ini. Semuanya menyerang akal dan emosi. Daripada masalah remeh kehidupan seharian sehinggalah kepada perebutan kuasa antara pemimpin dan ahli politik. Tidak termasuk lagi masalah penyelewengan yang dilakukan oleh para pemimpin. Semuanya menyerang kehidupan harian kita lebih-lebih lagi […]

Read more
Jalan Tunku Abdul Rahman

Lambang Kejayaan

Bismillahirrohmanirrohiimm.. Lambang kejayaan adalah harta yang bertimbun? Itulah yang sering kita dengar tentang lambang kejayaan bagi orang kebanyakan. Bagi kita, kejayaan adalah di ukur melalui harta yang berjaya di kumpul dan apa yang telah berjaya di capai. Majoriti kejayaan di ukur melalui harta. Itu normal. Kita terlupa bahawa kejayaan bukanlah […]

Read more
Logo1

Blogger Inspirasi Malaysia

Bismillah. Siapa Blogger Inspirasi Malaysia? Ahha. Itu yang aku tahu nak jawab macam mana. Tapi jika di tanya pada aku siapa blogger inspirasi aku dalam dunia blog. Aku dengan mudahnya akan menjawab Tuan Amir Denaihati.com. Aku aktif memulakan blog aku pun sebab beliau. Bagi aku sehebat dan sepopular mana pun […]

Read more
aircond

Compressor Aircond Besar Atau Kecil

Compressor aircond. . . Ramai orang ingat compressor aircond ni kecik ja n letaknya dalam aircond yang dia pasang tu. . . Sampai depa lupa betapa besar gedabaknya compressor aircond kat luar rumah depa. . . Bila dah letak kat luar. Of course compressor depa akan jadi panas kerana bahang […]

Read more
Pendaftaran Peserta

#MDeCSBB2016 Sepetang Bersama Blogger 2016.

Bismillah. #MDeCSBB2016 Sepetang Bersama Blogger 2016. aku ambil masa jugaklah untuk update entry nih. especially bila banyak kerja sangat nak buat. belum lagi di kira penat-letih yang di kumpul sebelum dan selepas majlis Sepetang Bersama Blogger 2016 anjuran Denaihati Network. tentang SBB2016, aku tak ada sebarang komen sangat. bagi aku, […]

Read more
pendekarberkuda

Bermula Dari Kosong Akibat Serverfreak.

Bismillah. akibat daripada downgrade hosting yang tak bayar lebih dari tiga bulan, aku terpaksa bermula dari kosong demi meneruskan saki baki hayat blog picisan ini. aku malas nak taip panjang-panjang kerana ini hanyalah satu permulaan yang mungkin tak boleh difahami dalam perjalanan kehidupan aku. ceh. ayat tak boleh blah. berbalik […]

Read more