Kenapa Aku Benci Mahathir?

Kenapa aku benci Tun Mahathir? Sebenarnya, aku bukanlah benci sangat dengan mahathir. Malah aku masih menghormati dia sebagai seorang tua yang perlu di hormati dan dikasihi.

Yang aku bencikan hanyalah PEMBOHONGAN dan CARA dia memusnahkan negara ini dengan menyemai kebencian kepada pemimpin selepasnya.

Kalian mungkin tidak sedar bahawa mahathir sama ada secara sedar atau tidak sedang cuba untuk mencetuskan huru hara dan kemusnahan negara melalui tindakan2nya untuk membela kroni-kroni yang sudak sejak sekian lama mendapat habuan hasil daripada pemerintahannya selama 22tahun.

Baca juga :  Azizan Osman Dan PHD Palsu.

Sedar atau tidak, mahathir adalah satu2nya pemimpin yang telah menyebabkan negara rugi berbillions atau mungkin bertrillions ringgit sepanjang tempoh masa pemerintahannya.

Satu2nya isu yang mengelilingi Najib Razak dan Pak Lah hanyalah sekitar Penjualan MV Agusta dan juga transaksi 1MDB. Selain daripada itu tiada lain kes2 besar yang lebih besar daripada kerugian Bank Negara dalam permainan Forex, Kes Perwaja Steel, Empangan Bakun, PKFZ dan banyak lagi kes2 berskala besar berbillion ringgit di zaman Mahathir.

Orang sekarang memang tak nampak kerana zaman dahulu, mereka hanya terdedah dengan berita2 yang di kawal oleh kerajaan sebelum di siarkan. Kita kena lihat semula masa lalu ketika semua media mesti mendapat lesen pelepasan daripada kerajaan sebelum di bolehkan untuk melancarkan penerbitan.

Misal contohnya dalam kes Perwaja Steel, di mana kerajaan pada ketika itu berkata bahawa mereka tidak boleh melakukan siasatan lebih lanjut da mengembalikan wang Perwaja yang di lesapkan kerana keengganan bank switzerland berkerjasama.

Tetapi sangat aneh apabila mereka mendapat akses kepada bank2 tersebut dalam kes 1MDB. Dan kerajaan Switzerland pula sanggup berkerjasama untuk membantu mereka. Jadi amat aneh perkara tersebut bila di zaman Mahathir, kerajaan Switzerland tak mahu bantu.

Baca juga :  Contoh Soalan Peperiksaan Online Separa Perubatan Terkini

Siapa yang menipu siapa sebenarnya ni?

Tahukah kalian bahawa HARAKAH adalah wadah utama pembangkang di zaman mahathir tetapi tahukah anda bagaimana Mahathir mengawal berita akhbar Harakah ini daripada keluar kepada Masyarakat?

Ya. Dengan syarat bahawa akhbar itu di jual kepada Ahli Pas Sahaja. Tidak boleh di jual kepada bukan ahli PAS. Begitulah kejamnya Mahathir kepada media pada masa dahulu.

Andaikata Malaysiakini wujud di zaman Mahathir, aku pasti dan sangat yakin bahawa pengarang, editor dan ramai orang yang terlibat dengan malaysia kini bakal masuk lokap kerana berita yang mereka siarkan.

Andai sahaja. Kerana kalian tidak akan tahu apa Mahathir sanggup lakukan semasa di zamannya.

Jadi jika di tanya kenapa aku benci Mahathir? Sudah pasti kalian sudah ada jawapannya. Jika masih tertanya-tanya lagi. Percayalah, aku lebih suka jika kalian pergi ke Perpustakaan Awam dan selak semula surat-surat khabar lama yang ada di sana.

Jangan tanya aku kenapa.

Baca juga :  Lambang Kejayaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *