Siapa Aku Sebelum Menjadi Blogger?

Okay. Nak cerita siapa aku sebelum jadi blogger professional.
Dulu aku antara pejuang tegar yang aktif dalam group2 politik Road To Putrajaya, Parlimen FB, dan banyak lagi group. Tapi menggunapakai akaun facebook lain. Hanya 3-5 orang rakan-rakan di dalam akaun itu ada dalam friendlist aku sekarang.
 
Walaupun aku sebenarnya bukan ahli UMNO. Perjuangan aku dan rakan-rakan bukan mengharapkan balasan. Tak pernah terfikir pun tentang menjana pendapatan dengan wang ringgit melalui perjuangan kami di medan maya macam sekarang ni.
 
Ratu Naga dulu2 hanyalah newbies yang baru nak up. Dia yang sering mengedit gambar2 pemimpin dan menggunapakai akaun fake atas nama penyokong pembangkang dan kerajaan untuk menyebarkan api kemarahan di antara penyokong kerajaan dan pembangkang.
 
Masa tu tak ada orang kenal siapa Yuseri Yusoff, Angin Perubahan, Tun Faisal ataupun mana-mana nama2 baru.
 
Pemimpin2 UMNO pula pada zaman itu adalah golongan yang buta teknologi. Dengan kata lain, orang tua yang tidak peka dengan kemajuan sains dan teknologi. Mereka bahkan menghina kelompok2 yang berjuang di medan maya.
 
Namun begitu, Seiring dengan masa, aku terinspirasi dengan blogger Amir Denaihati yang memiliki blog. Aku sebelum itu memiliki beberapa buah blog yang bercirikan “masuk bakul angkat sendiri”. Tetapi bila aku mengenali Amir Denaihati, secara tidak sedar, aku ingin sekali memiliki blog yang professional.
 
Dari situlah asas kewujudan blog www.pendekarberkuda.org.
Baca juga :  Selamat Malam Kekasih

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *