Blogger Inspirasi Malaysia

Bismillah.

Siapa Blogger Inspirasi Malaysia?

Ahha. Itu yang aku tahu nak jawab macam mana. Tapi jika di tanya pada aku siapa blogger inspirasi aku dalam dunia blog. Aku dengan mudahnya akan menjawab Tuan Amir Denaihati.com.

Aku aktif memulakan blog aku pun sebab beliau. Bagi aku sehebat dan sepopular mana pun blogger-blogger lain. Tak ada blogger yang mampu menandingi inspirasi beliau kepada aku dalam dunia blog.

Aku mengenali beliau ketika aku bermain dengan akaun facebook yang asal sebelum wujudnya akaun facebook Pendekar Berkuda yang kalian semua nampak sekarang ni. Kiranya aku kawan dengan beliau di akaun facebook tersebut sudah lebih dari 6 tahun jika tak silap. Sebelum aku memulakan blog pendekarberkuda.blogspot.com (kini dikenali sebagai pblegacy.org )

Walaupun beliau adalah inspirasi aku dalam dunia blog, tetapi aku sendiri jarang sebenarnya sejak dua tiga tahun lepas melawati blog beliau. Kerana blog aku sendiri pun jarang aku buka dan kemaskini.

Namun itu semua tidaklah pernah menghilangkan penghormatan aku kepada beliau sebagai Blogger Inspirasi Blog Malaysia.

Kali pertama bertemu beliau dalam majlis Sepetang Bersama Blogger & Yeos 2014, aku agak segan sebenarnya. Tetapi aku tebalkan muka untuk bertemu beliau sambil bergambar dengan beliau dengan muka tak malunya.

Tambahan pula kami berkongsi stail rambut yang sama. Itu satu lagi bonus. Haha.

Walaupun tidak pernah berpeluang untuk berbicara empat mata bersama beliau. Aku kagum dengan tagline blog beliau iaitu “Hidup Untuk Memberi“. Dengan tagline itu jugalah aku belajar untuk memberi dan redha bila di ambil.

Sebenarnya aku sangat berterima kasih kepada beliau untuk satu pertolongan yang sampai kini aku tidak mampu untuk balas pada tahun 2015 yang lalu di mana ketika itu aku terkandas di Indonesia.

Baca juga :  Bermula Dari Kosong Akibat Serverfreak.

Untuk setiap pemberian dan pertolongan (tidak termasuk hutang yang wajib di bayar), aku ucapkan ribuan terima kasih kepada Blogger Inspirasi aku ini.

Semoga sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik, kebahagiaan yang berpanjangan, dan kemurahan rezeki yang tidak pernah putus-putusnya. InsyaALLAH. Aamiinn ya Allahh..

Nah. Aku belanja satu gambar bersama beliau sempena #SBB2016 tempoh hari.

8 comments

  1. Memang Tuan Amir denaihati banyak pengalamannya. Kali petama berjuma pada #SBB2014 juga begitu juga dengan bro PB.

    Sem,oga ikatan persahabatn kita kekal selamanya. Jadikan Tuan Amir sebagai ikon kita. Tidak rugi belajar daripada beliau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *